Advertisement

Main Ad

10 perces mandulás keksz tej- tojás- gluténmentesen

Szuperkönnyű, szupergyors és szuperfinom keksz recept, amit tovább tart leírni, mint megcsinálni.


Vannak azok a pillanatok, amikor gyorsan kéne valami kis nasi, de nincs semmi otthon, amit megennék. Ezekre a pillanatokra nyújt megoldást ez a keksz, ami valóban összvisz 10 percet vesz igénybe (még a mosogatást is beleszámolva).

Az egyetlen probléma vele, hogy nehéz fotózni, mert gyorsabban fogy, mint ahogy kitalálnám a képhez szükséges kompozíciót. Legalább olyan gyorsan fogy, mint amennyi idő ekészíteni, tehát 10 percnél nem több. Szerintem ez az egy hibája megbocsátható neki.

Elsőre lehet, hogy még túl egyszerűnek is tűnik, ezért a recept végén még adok ötleteket, hogyan dobhatjátok fel a sima kekszeket.

Hozzávalók:

  • 112 g mandulaliszt
  • 2 ek porcukor
  • kis csipet só
  • 2 ek víz (tényleg ennyi, nem elírás)
  • Valami plusz*

Elkészítés:

  1. Kb 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, hozzáadjuk a vizet és a plusz összetevőt.
  3. Addig keverjük/gyúrjuk, amíg egy jól formázható masszát kapunk. Először kevésnek tűnhet a víz, de nem szabad többet hozzárakni, mert túl lágy lesz a tészta.
  4. Kis golyókat formázunk belőle és sütőpapírra téve kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb keksz formája legyen.
  5. 7-8 perc alatt készre sütjük. A teteje még nyersnek tűnhet, de ennyi idő alatt már megsült és ha tovább benn hagyjuk elégne az alja. Ha egyből hét percnél kivesszük, akkor puha, omlós süti lesz, ha inkább 8 percig benn hagyjuk, akkor egy roppanós keksz készül.

*Valami plusz

Ez az amitől lesz valami plusz íze az alap keksznek (mondjuk én simán is szeretem). Ez lehet kakaópor, mézeskalács/almássüti fűszerkeverék, fahéj, citromlé, narancslé, aromák.

Ha még extrábbat szeretnél

A legegyszerűbb ha csokit olvasztasz és félig belemártod a kekszeket, látványos és finom.

Használhatsz lekvárt is. Az első verzió, hogy két darabot összeragasztasz, mint a linzert. A másik, hogy még sütés előtt belenyomod az ujjad a közepébe és kis lyukat csinálsz, amit lekvárral töltesz meg.

Csinálhatsz sünikekszeket is. Ezekhez a leírást itt találod.

Ha más keksz receptek is érdekelnek akkor kattints ide.


Ha elkészíted a leírásom alapján és megosztod, akkor ne felejts el megjelölni!
Instagram: Dodo_bakes
Facebook: Dodo bakes

Egyetek jól, legyetek jól!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések