Már mutattam nektek kakaós piskótát, most pedig ahhoz kaptok receptet, hogy mivel töltsétek. Nagyon finom, könnyű csokikrém ami ízléshez igazítható.
A csoki az abszolút kedvenc édességeim közé tartozik, szerencsémre ebből a szenvedélyemből allergiásként sem lettem kizárva. Ha követitek a munkásságomat, akkor láthatjátok, hogy az itthonra készült torták nagyrésze is ebben az ízben készült. Most leírom nektek melyik az a krém amit a nem diétázó anyám is kiskanállal enne (ha hagynám neki).
Már korábban írtam nektek úgy általánosságban a pudingos krémekről, ez is egy ilyen alapú, de úgy éreztem megérdemel egy külön bejegyzést.
Recept
Hozzávalók
- 1 csomag csokis pudingpor
- 350 ml növényi tej (én mandulatejet használok)
- 50-100 g étcsoki
- Egy csomag vaníliáscukor
- Rumaroma
- Cukor/édesítő ízlés szerint
- 200 ml tejszín (vegán Meggle habalap)
Elkészítés
- A pudingporból és a tejből pudingot főzünk.
- Amíg meleg hozzáadjuk a kockákra tördelt csokit, cukrot, vaníliáscukrot és a rumaromát. Alaposan elkeverjük, közben kóstolhatunk.
- Fedőt rakunk rá vagy frissentartó fóliával lefedjük (hogy ne bőrösödjön a teteje) és hagyjuk kihűlni. Ha gyorsabb eredményt szeretnénk akkor a mosogatóba vagy egy nagyobb lábasba engedjünk hideg vizet és állítsuk bele a pudingos lábost, kevergessük kihűlésig.
- Ha kihűlt a puding verjük fel a tejszínt és rakjuk hozzá a pudingot. Ezt is a habverővel keverjük hozzá, így lesz szép sima egyenletes a krémünk.
- Kissé hígnak tűnhet, de a hűtőben a tejszíntől és a pudingtól szépen besűrűsödik.
Felhasználás
- A megsütött és lapokra vágott piskóta egy darabját tortakarikába visszatesszük.Rárakunk egy adag krémet. Ha szeretnénk itt tehetünk bele még csokit, gyümölcsöt, lekvárt...Rátesszük a következő lapot és folytatjuk a töltést.A tortakarikával együtt hűtőbe tesszük dermedni kb 1-2 órára.Levesszük róla a karikát és már csak dekorálni kell.Ha esetleg nem a tortaformában töltenéd, az is megoldható, de akkor érdemes előtte a piskóta lapokat is lehűteni, hogy tuti ne csússzon szét.
- Dekorálhatunk is a krémmel, de ehhez előtte pihentessük a hűtőben 1-2 órát. Akár habcsővel is nyomhatunk belőle, mert hidegen jól tartja a formáját. Ha csak körbekennénk a tortát, akkor vigyük fel legalább 2 rétegben, hogy ne repedezzen meg, ha a piskóta beszívja belőle a nedvességet.
0 Megjegyzések