Advertisement

Main Ad

A legfinomabb csokikrém tortába tej-, tojás-, gluténmentesen

Már mutattam nektek kakaós piskótát, most pedig ahhoz kaptok receptet, hogy mivel töltsétek. Nagyon finom, könnyű csokikrém ami ízléshez igazítható.

A csoki az abszolút kedvenc édességeim közé tartozik, szerencsémre ebből a szenvedélyemből allergiásként sem lettem kizárva. Ha követitek a munkásságomat, akkor láthatjátok, hogy az itthonra készült torták nagyrésze is ebben az ízben készült. Most leírom nektek melyik az a krém amit a nem diétázó anyám is kiskanállal enne (ha hagynám neki).

Már korábban írtam nektek úgy általánosságban a pudingos krémekről, ez is egy ilyen alapú, de úgy éreztem megérdemel egy külön bejegyzést.

Recept


Hozzávalók

  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 350 ml növényi tej (én mandulatejet használok)
  • 50-100 g étcsoki
  • Egy csomag vaníliáscukor
  • Rumaroma
  • Cukor/édesítő ízlés szerint
  • 200 ml tejszín (vegán Meggle habalap)

Elkészítés

  1. A pudingporból és a tejből pudingot főzünk.
  2. Amíg meleg hozzáadjuk a kockákra tördelt csokit, cukrot, vaníliáscukrot és a rumaromát. Alaposan elkeverjük, közben kóstolhatunk.
  3. Fedőt rakunk rá vagy frissentartó fóliával lefedjük (hogy ne bőrösödjön a teteje) és hagyjuk kihűlni. Ha gyorsabb eredményt szeretnénk akkor a mosogatóba vagy egy nagyobb lábasba engedjünk hideg vizet és állítsuk bele a pudingos lábost, kevergessük kihűlésig.
  4. Ha kihűlt a puding verjük fel a tejszínt és rakjuk hozzá a pudingot. Ezt is a habverővel keverjük hozzá, így lesz szép sima egyenletes a krémünk.
  5. Kissé hígnak tűnhet, de a hűtőben a tejszíntől és a pudingtól szépen besűrűsödik.

Felhasználás

  1. A megsütött és lapokra vágott piskóta egy darabját tortakarikába visszatesszük.
    Rárakunk egy adag krémet. Ha szeretnénk itt tehetünk bele még csokit, gyümölcsöt, lekvárt...
    Rátesszük a következő lapot és folytatjuk a töltést.
    A tortakarikával együtt hűtőbe tesszük dermedni kb 1-2 órára.
    Levesszük róla a karikát és már csak dekorálni kell.
    Ha esetleg nem a tortaformában töltenéd, az is megoldható, de akkor érdemes előtte a piskóta lapokat is lehűteni, hogy tuti ne csússzon szét.

  2. Dekorálhatunk is a krémmel, de ehhez előtte pihentessük a hűtőben 1-2 órát. Akár habcsővel is nyomhatunk belőle, mert hidegen jól tartja a formáját. Ha csak körbekennénk a tortát, akkor vigyük fel legalább 2 rétegben, hogy ne repedezzen meg, ha a piskóta beszívja belőle a nedvességet.




Ha elkészíted a leírásom alapján és megosztod, akkor ne felejts el megjelölni!
Instagram: Dodo_bakes
Facebook: Dodo bakes

Egyetek jól, legyetek jól!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések