Gondolom arra már ti is rájöttetek, hogy imádom a kekszeket és szerintem egészen jókat is csinálok. Ez a mostani keksz viszont felülmúlja az eddigieket ízében és egyszerűségében is. Gyorsan elkészül, nem kell hozzá gépet használni, nem kell előre elővenni a margarint puhulni, ja és nagyon finom illat lesz utána a konyhában. Az egyetlen probléma vele, hogy nagyon gyorsan el tud fogyni, úgyhogy én pár nap alatt háromszor is megsütöttem és egy darab nem maradt.
A kiindulás az volt, hogy valamilyen zabpelyhes, kókuszos kekszet akartam enni, de akármilyet találtam, mindben volt tojás vagy banán, amik nem passzolnak a diétámba, szóval összegyúrtam egy kupac receptet, pluszba jött egy kis lustaság (pl. azért mandulaliszt van benne, mert egy előző süti miatt elő volt még hagyva a pulton) és megszületett ez a süti és szuper lett.
Recept
Hozzávalók:
- 65 g (gluténmentes) zabpehely
- 35 g kókuszreszelék
- 125 g mandulaliszt
- 100 g cukor
- Fél mk szódabikarbóna
- Fél tk fahéj
- Csipet só
- 60 g olvasztott margarin
- Egy tk vaníliaaroma
- 4-5 ek mandulatej
Elkészítés:
- Mérjük ki egy tálba a száraz hozzávalókat és keverjük össze.
- Öntsük hozzá a nedves alapanyagokat is, a tejet csak kanalanként adagolva. Alaposan keverjük össze egy kanállal amíg formázható massza nem lesz belőle. Ehhez elég lehet 3 ek tej is, de akár 5-öt is simán felvehet a tészta, ez függ a többi alapanyagtól is.
- Sütőpapíros tepsire tegyünk kis gombócokat, amiket kissé lapítsunk le, fognak nőni, úgyhogy hagyjunk helyet közöttük.
- Mérettől függően 180 fokon 20-25 perc alatt süssük készre. Melegen még puha és ahogy kihűl úgy keményedik.
Tippek:
- A legfontosabb: Ne süsd túl! Ha már kemény amikor kiveszed a sütőből, akkor érdemes még melegen megenni, különben kőkemény lesz mire kihűl.
- Ha túlságosan lelapítod, akkor könnyen kiszárad.
0 Megjegyzések