Egyszerű mentes csokitorta, húsvéti hangulatban.
A Győr+ Rádió Facebook oldalán rendeztek egy húsvéti tortaversenyt, amin én is indultam ezzel a tortával. És ha már megcsináltam, akkor mentes is lett, hogy én is tudjak enni belőle. Veletek pedig megosztom a receptet.
Recept
Piskóta
Hozzávalók:
- 250 g Aldis Happy Harvest - Enjoy Free! lisztkeverék vagy It's Us Miklos univerzális lisztkeverék
- 150 g porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 40 g holland kakaópor
- 400 g mandulatej
- vaníliás cukor (elhagyható)
Elkészítés:
- A száraz alapanyagokat egy tálba mérjük és kézi habverővel átkeverjük, hogy ne legyenek benne keményítőcsomók (akár át is szitálhatjuk).
- Hozzáöntjük a mandulatejet is és szintén kézi habverővel elkeverjük.
- 18 cm-s tortaformába öntjük és kb 45-55 perc alatt készre sütjük. Eleinte 180 fokon sütöm, majd amikor már látszik, hogy a külseje megsült, akkor kicsit lejjebb veszem a hőfokot.
- Hagytam a formában kihűlni, majd 4 részre vágtam, de most csak 3 lapot használtam fel.
Csokikrém
Hozzávalók:
- 3 dl mandulatej
- 1 csomag vaníliás pudingpor (lehet ez is csokis, csak nekem az pont elfogyott)
- 1-2 ek kakaópor (csokipudingnál elhagyható)
- 100 g étcsoki
- cukor
- rum aroma
- 2 dl Meggle Decor növényi habalap
Elkészítés:
-
A pudingport és a kakaóport összekeverjük, majd a tejjel pudingot
főzünk.
-
Még melegen beleolvasztunk egy tábla csokit, cukorral és rum aromával
ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.
- Felverjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
- A pudingport és a kakaóport összekeverjük, majd a tejjel pudingot főzünk.
- Még melegen beleolvasztunk egy tábla csokit, cukorral és rum aromával ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.
- Felverjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
Összeállítás:
- Én így rétegeztem: piskóta, meggylekvár, csokikrém, meggylekvár, piskóta, meggylekvár, csokikrém, meggylekvár, piskóta.
- 4-5 órára hűtőbe tettem dermedni.
Dekoráció
Csokikrém:
-
150 g étcsokit megolvasztottam és kb 170 g puha Liga margarinnal
kihabosítottam. Ebből készült a kosárfonás egy lapos, recés cső
segítségével.
- Először egy vékony rétegben körbekentem a tortát, és 1 órát így is hagytam a hűtőben pihenni.
- A maradék csokikrém, addig a pulton pihent. Dekoráláshoz egy habzsákba tettem és megcsináltam a kosár mintát.
Zöld vajkrém:
- 100 g puha Liga margarint ízlés szerint porcukorral, vaníliaaromával és egy kis zöld ételfestékkel kihabosítottam, majd egy fűcsővel ellátott habzsákba tettem és a kosár tetejére nyomtam a "füvet".
Aldiban vett cukortojásokkal díszítettem.
A füle kakaóval színezett fondantból készült.
0 Megjegyzések