Advertisement

Main Ad

Joghurthab tej-, tojás-, gluténmentesen

A joghurthab igazi nyári édesség, hiszen a sütő bekapcsolása nélkül készül. Szinte akármilyen gyümölccsel kombinálható. Nálam most eper, málna és áfonya ízben készült.



Valami gyors, egyszerű áfonyás sütit akartam enni és pont volt itthon még két pohár joghurtom, úgyhogy gondoltam csinálok egy ilyen kis tortácskát. Mivel extrábbat akartam, így lett egy vékony piskótalap az aljára és sok áfonya a tetejére, de ezek teljesen elhagyhatók.

Hozzávalók

  • 2 pohár kókuszjoghurt (nálam egy málnás és egy epres)
  • 1 pohár gyümölcspüré (nálam áfonya)
  • 1 pohár tejszín (vegán Meggle decor)
  • 1 ek zselatin
  • Fél dl víz/mandulatej
  • + gyümölcsdarabok

Elkészítés

  1. A zselatint a vízzel/tejjel felforraljuk. Éppen csak buggyanjon egyet és már le is kapcsolhatjuk.
  2. A tejszínt felverjük.
  3. Hozzáöntjük a joghurtokat, a gyümölcspürét és a gyümölcsdarabokat, alaposan elkeverjük.
  4. Ha picit hűlt a zselatin akkor a tejszínes részhez öntjük és ezt is belekeverjük. Figyeljünk rá, hogy ne maradjanak zselatin csomók benne. Ne lepődjünk meg ha visszalágyul, jó lesz az.
  5. Beleöntjük a formába amiben szeretnénk ha megdermedne. Legalább másfél óráig (vagy akár egész éjszaka) hűtőben pihentetjük.
  6. Kiszedjük a formából és már ehetjük is, vagy ha szeretnénk még dekorálhatjuk. Ha szimplán csak a habot csináljuk akkor már egyből rakhatjuk kistálkába is dermedni és akkor még a kiszedéssel sem kell bajlódni.

Nagyon finom, gyorsan elkészül (csak azt kell kibírni amíg dermed) és könnyen variálható más ízekkel és gyümölcsökkel is. Ehető magában, de akár torták töltéséhez is használható. Ebben az esetben, mindenképp tortakarikában töltsük a tortát, egy réteg piskóta, egy réteg krém, piskóta, krém, piskóta... ameddig van alapanyag. Vagy ahogyan én csináltam: egy pici piskóta és sok hab, meg persze áfonya.



Ha elkészíted a leírásom alapján és megosztod, akkor ne felejts el megjelölni!
Instagram: Dodo_bakes
Facebook: Dodo bakes

Egyetek jól, legyetek jól!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések