Könnyű, csokis pohárdesszert, mindössze két összetevőből amihez a sütőt sem kell bekapcsolni.
Mindig is szerettem a pohárkrémeket, de az allergiával ezekről is le kellett mondanom. Legalábbis egy darabig így gondoltam, aztán egyszer véletlenül megcsináltam ezt a krémet és azóta is nagyon szeretem.
Az alaprecepthez összesen két hozzávaló kell, csoki és aquafaba, de majd látni is fogjátok, hogy ha szeretnétek még sokmindent lehet belepakolni a változatosabb ízélményért.
Aquafaba
Gyakran előjön a kérdés, hogy mi is ez, így igyekszem érthetően leírni. Ez konkrétan a forralt és lehűtött csicseriborsó konzervlé vagy főzőlé. Ha nem szereted a csicseriborsót, akkor sem kell ezekről lemondanod, ugyanis más hüvelyesek leve is hasonlóan működik. Alternatívájaként a babot ajánlom, de ha lehet, akkor a csicserivel próbáljátok ki.
Hozzávalók
- 240 g-os csicserikonzervből készült aquafaba
- 50-100 g étcsoki (attól függ mennyire szeretnénk csokisra)
- Opcionálisan: porcukor, borkősav, citromlé, kakaópor
Elkészítés
- A forralt, hűtött konzervlevet elkezdjük habosítani. Ilyenkor hozzátehetünk egy pici (késhegynyi) borkősavat vagy 1-2 csepp citromlevet, ezek segítenek gyorsabban, stabilabb habot verni, de teljesen elhagyhatóak. Ha plusz édesítésnek porcukrot tennénk bele, azt is most rakjuk hozzá.
- A legmagasabb fokozaton kemény habot verünk. Tovább tart, mint egy sima tojásfehérjénél, de kb ugyanolyan habot kell kapnunk a végén, csak türelem.
- Megolvasztjuk a csokit és a felvert habhoz keverjük. Ne ijedjünk meg ha ettől visszafolyósodik, ez normális. A kakaósabb ízért itt még kakaóport is keverhetünk hozzá, de enélkül is elég csokis szerintem.
- Kis tálkákba/poharakba adagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Reggelre kész is a finom habos krém.
Itt még folyékony állapotában |
Elsőre furcsának tűnhet, amikor visszafolyósodik, de reggelig a hűtőben gyönyörűen megdermed és szép levegős lesz a krém (ahogy azt az első képen is láthatjátok).
0 Megjegyzések