Igazi őszi pite az egyik kedvenc gyümölcsömmel.
A körte az egyike azon kevés gyümölcsnek amit ehetek és szeretek is. Új
mániám a pitesütés, így biztos volt, hogy ebből is készül körtés verzió.
Nagyon egyszerű, de szerintem nagyon finom lett. Könnyen variálható más
gyümölcsökkel is és természetesen mentes.
Recept (20 cm-s piteformához)
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g Aldis Happy Harvest Enjoy Free gluténmentes lisztkeverék
- 110 g margarin
- 75 g cukor
- 1 ek mandulatej
Töltelék:
- 3 körte
- 1,5-2 dl víz
- 1-2 ek cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 tk fahéj
Elkészítés:
- Először elkészítjük a tölteléket. Én kb 3/4 körtéből vékony szeleteket vágtam, amit a díszítéshez használtam, a többit összedaraboltam.
- A darabolt körtét kb 1 dl vízzel, a cukorral és a fahéjjal feltesszük főni. A maradék vízben elkeverjük a pudingport. Ha felforrt a körtés rész, akkor hozzáöntjük a pudingot és folyamatosan kevergetve besűrítjük (épp csak egyet buggyanjon). Félretesszük hűlni.
- A tésztát összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb fél órára.
- A lehűtött tésztát kinyújtjuk és a piteformába tesszük, beleöntjük a körtés tölteléket és dekoráljuk a tetejét maradék tésztával vagy körtével.
- 180 fokon kb 50 percig sütjük (vagy amíg el nem kezd pirulni a tészta).
Tippek:
- Tésztának akár egy már bevált linzer receptet is használhattok.
- A körtét akár más gyümölcsre is lecserélhetitek.
Az esti fények miatt kicsit torzak a színek, de nem hagyhattam ki ezt a fotót. |
0 Megjegyzések